Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA

Doriţi o formă actualizată, la zi (09.06.2023), a acestui act? Cumpăraţi acum online, rapid şi simplu actul (varianta PDF) sau alegeţi un abonament!
ORDIN nr. 685/939/2021privind regulile de protecţie sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor şi/sau pelerinajelor religioase
EMITENT
 • MINISTERUL SĂNĂTĂŢII Nr. 685 din 14 mai 2021
 • SECRETARIATUL DE STAT PENTRU CULTE Nr. 939 din 14 mai 2021
 • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 504 din 14 mai 2021Data intrării în vigoare 14-05-2021
  Prezenta formă este valabilă începând cu data de 14-05-2021 până la data de 24-10-2021


  Văzând Referatul de aprobare nr. IM 1.450/2021 al Direcţiei generale asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi programe de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii, în temeiul pct. 11 şi 12 ale art. 1 din anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi al art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 6 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 44/2013 privind organizarea şi funcţionarea Secretariatului de Stat pentru Culte, cu modificările ulterioare, ministrul sănătăţii şi secretarul de stat al Secretariatului de Stat pentru Culte emit următorul ordin:Articolul 1Regulile de protecţie sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor şi/sau pelerinajelor religioase sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.Articolul 2Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
  Ministrul sănătăţii,
  Ioana Mihăilă
  Secretarul de stat al Secretariatului de Stat pentru Culte,
  Victor Opaschi
  ANEXĂREGULI de protecţie sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor şi/sau pelerinajelor religioaseI. Reguli generale de protecţie sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor şi/sau pelerinajelor religioase1.
  Procesiunile şi/sau pelerinajele religioase se organizează cu asigurarea unei distanţe minime de siguranţă de 1,5 metri între credincioşi.
  2. La procesiunile şi/sau pelerinajele religioase este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul.3. Personalul de cult (clerical sau neclerical), direct sau prin persoane special desemnate de către aceştia, se va îngriji de respectarea de către participanţi a distanţei minime de siguranţă şi a purtării corespunzătoare a măştii.4. La procesiunile şi/sau pelerinajele religioase se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite participarea persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree).5. Personalul de cult (clerical sau neclerical), direct sau prin persoane special desemnate de către aceştia, se va îngriji de organizarea triajului observaţional.
  II. Reguli speciale de protecţie sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor şi/sau pelerinajelor religioase1. Se vor dezinfecta periodic obiectele sau suprafeţele frecvent atinse în timpul procesiunilor şi/sau pelerinajelor religioase.
  2. Personalul de cult (clerical şi neclerical), direct sau prin persoane special desemnate de către aceştia, se va îngriji de dezinfectarea periodică a obiectelor sau suprafeţelor frecvent atinse în timpul procesiunilor şi/sau pelerinajelor religioase.
  -----