Structură Act

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA

Doriţi o formă actualizată, la zi (12.05.2021), a acestui act? Cumpăraţi acum online, rapid şi simplu actul (varianta PDF) sau alegeţi un abonament!
HOTĂRÂRE nr. 433 din 15 aprilie 2021pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alin. (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii
EMITENT
 • GUVERNUL ROMÂNIEI
 • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 396 din 15 aprilie 2021Data intrării în vigoare 15-04-2021

  În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 41 alin. (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.Articolul 1(1) Se aprobă acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, în vederea gestionării pandemiei de COVID-19, ca urmare a activării Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii.
  (2) Ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, prevăzut la alin. (1), se acordă din rezerva Ministerului Sănătăţii şi constă în acordarea a 132.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.
  Articolul 2(1) Asigurarea transportului dozelor de vaccin prevăzute la art. 1 alin. (2), inclusiv a dispozitivelor speciale de monitorizare a temperaturii, către Republica Moldova se realizează prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.(2) Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.
  PRIM-MINISTRU
  FLORIN-VASILE CÎŢU
  Contrasemnează:

  Viceprim-ministru,
  Ilie-Dan Barna
  p. Ministrul sănătăţii, interimar,
  Romică-Andrei Baciu,
  secretar de stat
  Ministrul afacerilor externe,
  Bogdan Lucian Aurescu
  p. Ministrul afacerilor interne,
  Raed Arafat,
  secretar de stat
  Bucureşti, 15 aprilie 2021.Nr. 433.-----

  Se încarcă informațiile conexe fiecărui articol!