Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA

Doriţi o formă actualizată, la zi (09.06.2023), a acestui act? Cumpăraţi acum online, rapid şi simplu actul (varianta PDF) sau alegeţi un abonament!

Abonamentul pe care îl deţineţi nu include drepturi de acces la acest modul.

Pentru a avea acces la toată informaţia, trebuie să achiziționați un abonament sau să schimbaţi planul de abonament care să conțină modulul de .

Alege plan abonament
STRATEGIE din 27 noiembrie 2020de vaccinare împotriva COVID-19 în România
EMITENT
  • GUVERNUL ROMÂNIEI
  • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 1171 din 3 decembrie 2020Data intrării în vigoare 03-12-2020
    Formă consolidată valabilă la data 06-09-2021 Prezenta formă consolidată este valabilă începând cu data de 21-01-2021 până la data de 27-06-2022



    Aprobată prin HOTĂRÂREA nr. 1.031 din 27 noiembrie 2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 1171 din 3 decembrie 2020.
    Notă CTCE Forma consolidată a STRATEGIEI din 27 noiembrie 2020, publicate în Monitorul Oficial nr. 1171 din 3 decembrie 2020, la data de 06 Septembrie 2021 este realizată prin includerea modificărilor și completărilor aduse de: HOTĂRÂREA nr. 1.091 din 17 decembrie 2020; HOTĂRÂREA nr. 12 din 20 ianuarie 2021.Conţinutul acestui act aparţine exclusiv S.C. Centrul Teritorial de Calcul Electronic S.A. Piatra-Neamţ şi nu este un document cu caracter oficial, fiind destinat informării utilizatorilor.
    Capitolul I Listă de abrevieri
    DSP- Direcţia de Sănătate Publică
    INSP- Institutul Naţional de Sănătate Publică
    MS- Ministerul Sănătăţii
    OMS- Organizaţia Mondială a Sănătăţii
    UE- Uniunea Europeană
    ANMDMR- Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România
    SMURD- Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare
    IGSU- Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
    ISUJ- inspectoratul pentru situaţii de urgenţă judeţean
    CPU- compartiment primiri urgenţe
    UPU- unitate primiri urgenţe
    MAPN- Ministerul Apărării Naţionale
    MAI- Ministerul Afacerilor Interne
    RAPI- reacţii adverse postvaccinale indezirabile
    RENV- Registrul electronic naţional de vaccinare
    EMA- Agenţia Europeană a Medicamentului
    MF- medic de familie
    Capitolul II Rezumat executivStrategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România stabileşte viziunea, principiile şi modul de acţiune pentru administrarea în România a vaccinurilor autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului. Prezenta strategie are la bază atât analiza situaţiei de la nivel naţional şi european a răspândirii SARS-CoV-2, cât şi analiza situaţiei cazurilor grave şi, respectiv, a mortalităţii generate de COVID-19. Prin această strategie, România îşi propune să asigure accesul la vaccinarea împotriva COVID-19 în condiţii de siguranţă, eficacitate şi echitate pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 şi limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul ţării. Documentul are în vedere întregul proces şi lanţ de vaccinare împotriva COVID-19, de la principiile generale până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanţului de frig, monitorizarea siguranţei şi eficacităţii şi managementul deşeurilor. Având în vedere importanţa comunicării cu actorii-cheie şi cu publicul larg, strategia propune liniile generale care vor sta la baza strategiei de comunicare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România. Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România are în vedere următoarele elemente-cheie: a) principii generale privind organizarea vaccinării împotriva COVID-19 în România;