Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA

Doriţi o formă actualizată, la zi (09.06.2023), a acestui act? Cumpăraţi acum online, rapid şi simplu actul (varianta PDF) sau alegeţi un abonament!

Abonamentul pe care îl deţineţi nu include drepturi de acces la acest modul.

Pentru a avea acces la toată informaţia, trebuie să achiziționați un abonament sau să schimbaţi planul de abonament care să conțină modulul de .

Alege plan abonament
STRATEGIE din 27 noiembrie 2020de vaccinare împotriva COVID-19 în România
EMITENT
 • GUVERNUL ROMÂNIEI
 • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 1171 din 3 decembrie 2020Data intrării în vigoare 03-12-2020
  Formă consolidată valabilă la data 06-09-2021 Prezenta formă consolidată este valabilă începând cu data de 21-01-2021 până la data de 27-06-2022  Aprobată prin HOTĂRÂREA nr. 1.031 din 27 noiembrie 2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 1171 din 3 decembrie 2020.
  Notă CTCE Forma consolidată a STRATEGIEI din 27 noiembrie 2020, publicate în Monitorul Oficial nr. 1171 din 3 decembrie 2020, la data de 06 Septembrie 2021 este realizată prin includerea modificărilor și completărilor aduse de: HOTĂRÂREA nr. 1.091 din 17 decembrie 2020; HOTĂRÂREA nr. 12 din 20 ianuarie 2021.Conţinutul acestui act aparţine exclusiv S.C. Centrul Teritorial de Calcul Electronic S.A. Piatra-Neamţ şi nu este un document cu caracter oficial, fiind destinat informării utilizatorilor.
  Capitolul I Listă de abrevieri
  DSP- Direcţia de Sănătate Publică
  INSP- Institutul Naţional de Sănătate Publică
  MS- Ministerul Sănătăţii
  OMS- Organizaţia Mondială a Sănătăţii
  UE- Uniunea Europeană
  ANMDMR- Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România
  SMURD- Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare
  IGSU- Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
  ISUJ- inspectoratul pentru situaţii de urgenţă judeţean
  CPU- compartiment primiri urgenţe
  UPU- unitate primiri urgenţe
  MAPN- Ministerul Apărării Naţionale
  MAI- Ministerul Afacerilor Interne
  RAPI- reacţii adverse postvaccinale indezirabile
  RENV- Registrul electronic naţional de vaccinare
  EMA- Agenţia Europeană a Medicamentului
  MF- medic de familie
  Capitolul II Rezumat executivStrategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România stabileşte viziunea, principiile şi modul de acţiune pentru administrarea în România a vaccinurilor autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului. Prezenta strategie are la bază atât analiza situaţiei de la nivel naţional şi european a răspândirii SARS-CoV-2, cât şi analiza situaţiei cazurilor grave şi, respectiv, a mortalităţii generate de COVID-19. Prin această strategie, România îşi propune să asigure accesul la vaccinarea împotriva COVID-19 în condiţii de siguranţă, eficacitate şi echitate pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 şi limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul ţării. Documentul are în vedere întregul proces şi lanţ de vaccinare împotriva COVID-19, de la principiile generale până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanţului de frig, monitorizarea siguranţei şi eficacităţii şi managementul deşeurilor. Având în vedere importanţa comunicării cu actorii-cheie şi cu publicul larg, strategia propune liniile generale care vor sta la baza strategiei de comunicare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România. Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România are în vedere următoarele elemente-cheie: a) principii generale privind organizarea vaccinării împotriva COVID-19 în România;