Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA

Doriţi o formă actualizată, la zi (17.06.2019), a acestui act? Cumpăraţi acum online, rapid şi simplu actul (varianta PDF) sau alegeţi un abonament!
REGULAMENT din 14 martie 2019de organizare şi funcţionarea Consiliului consultativ al militarilor în rezervă şi în retragere
EMITENT
 • MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
 • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 244 din 29 martie 2019Data intrării în vigoare 29-03-2019


  Aprobat prin Ordinul nr. M.46 din 14 martie 2019, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 244 din 29 martie 2019.
  Articolul 1Consiliul consultativ al militarilor în rezervă şi în retragere, denumit în continuare Consiliul, îşi desfăşoară activitatea ca organ consultativ în scopul asigurării ministrului apărării naţionale a consultanţei de specialitate în domeniile de interes specifice militarilor în rezervă şi în retragere.Articolul 2Consiliul funcţionează la nivelul Cabinetului ministrului, pe lângă structura de consilieri ai ministrului apărării naţionale, activitatea sa fiind sprijinită şi coordonată de către un consilier desemnat de ministrul apărării naţionale.Articolul 3(1) Consiliul este compus din militari trecuţi în rezervă sau în retragere din Ministerul Apărării Naţionale, recunoscuţi pentru expertiza şi experienţa lor în domeniile de interes specifice.(2) Numărul persoanelor care fac parte din Consiliu se stabileşte de ministrul apărării naţionale la propunerea secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului.(3) Desemnarea persoanelor din Consiliu se face de către structurile asociative ale militarilor trecuţi în rezervă sau în retragere împreună cu consilierul prevăzut la art. 2, cu avizul secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului şi cu aprobarea ministrului apărării naţionale.
  (4) Participarea la activitatea Consiliului este opţională şi neremunerată.
  Articolul 4(1) Consiliul îşi desfăşoară activitatea în baza aprobării ministrului apărării naţionale, la propunerea consilierului prevăzut la art. 2, cu avizul secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, în şedinţe sau, în anumite situaţii, în grupuri de lucru tematice, constituite din numărul de persoane propus de consilierul desemnat de ministrul apărării naţionale.(2) Accesul la informaţiile vehiculate în cadrul Consiliului se face cu respectarea prevederilor actelor normative din domeniul informaţiilor clasificate.(3) Modalitatea de desfăşurare a activităţii Consiliului este detaliată în metodologia aprobată de ministrul apărării naţionale, la propunerea consilierului prevăzut la art. 2, cu avizul secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului.
  -----